Gnocchi cu fasole şi vongole.

Pentru acesta reteta am folosit varietatea de vongole comercializata sub denumirea Amande (Glycimeris Glycimeris).

INGREDIENTE (4 portii):

  • 1 kg de vongole
  • 500 gr paste tipul gnocchi sau cavatelli
  • 220 gr fasole fiarta cannellini, din conserva
  • 4 rosii mari coapte
  • 2 catei de usturoi
  • 150 ml vin alb sec
  • sare, piper, fulgi de ardei iute
  • ulei de măsline
  • patrunjel verde, prospăt

MOD DE PREPARARE:

  1. Scoicile se spala sub jet de apa, apoi se pun într-un vas cu apa rece și o lingurita de sare, se dau la frigider câteva ore. Se scot cu o paleta mare, astfel toate impuritățile și nisipul rămân pe fundul vasului.
  2. Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie, se pune usturoiul zdrobit și scoicile. Se toarna vinul alb si se pune capac. Scoicile se țin sub capac, la foc mare pana se desfac toate. Se scot cu ajutorul unei palete iar lichidul rezultat se strecoară și se da deoparte. 
  3. Se opăresc roșiile, timp de câteva secunde, în apa clocotita. Se curăță de pielite, apoi pulpa se toaca concasse  (cubulete mici). Apa in care au fost oparite roşiile se da din nou în clocot, se adauga sare și se fierb pastele conform indicațiilor de pe pachet.
  4. Conserva de fasole se desface și se scurge bine de lichid.
  5. Se scoate pulpa scoicilor, se lasa câteva intregi, pentru decor.
  6. Intr-o tigaie incapatoare se pun la incins 3 linguri cu ulei impreuna cu un catel de usturoi. Se pune pulpa de rosii, se lasa sa sfârâie un pic apoi se adaugă lichidul de la scoici, fasolea boabe și fulgii de ardei iute sau ardei iute proaspat. Se asezonează și se fierbe totul la foc mic în jur de 5 minute.
  7. Cand sunt gata se scurg bine pastele și se adauga, impreuna cu pulpa de scoici si cu cele intregi, la sosul de roșii și fasole. Se trag la tigaie câteva secunde.
  8. Se presara patrunjel verde, proaspăt tocat.

2 gânduri despre „Gnocchi cu fasole şi vongole.

  1. Nu m am întrebat niciodată dacă voi găsi,sau unde voi găsi perfecțiunea,oricum cuvântul acesta nu l am înțeles decât atunci când l am recunoscut in ceva,intr -o atitudine,la o floare frumoasa,la un cer senin,la o persoana,și chiar intr -o farfurie ca a ta!

    Apreciază

Lasă un comentariu