Prăjitură pufoasă cu iaurt.

Prajitura cu iaurt este pufoasă si are un gust răcoritor. O puteți pregăti pentru gustarea copiilor, pentru mic dejun sau desert după o masă copioasă.

INGREDIENTE:

  • 4 ouă
  • 180 gr zahăr tos 
  • 150 gr făină
  • 100 gr amidon de porumb sau feculă de cartofi
  • 100 ml ulei de floarea soarelui 
  • 250 gr iaurt grecesc cu 2% grăsime 
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat 
  • coajă rasă de lămâie 
  • un praf de sare.

MOD DE PREPARARE:

  1. Intr-un bol bateti ouale cu zahărul și zahărul vanilat până devin o cremă.
  2. Adăugați uleiul in fir subțire, apoi iaurtul. Continuați să amestecați.
  3. Puneti făina amestecată cu amidonul și praful de copt, cernute. Presărați un praf de sare.
  4. La sfarsit adăugati coajă rasă de lămâie bio.
  5. Ungeti cu unt o formă de tort cu inel detașabil, cu diametrul de 23 cm.
  6. Așezați hartie de copt pe fund și turnați aluatul.
  7. Coaceti la 180 grade, cuptor preincalzit, pentru 45-50 de minute. Întoarceți forma după 20 de minute. Dacă se arde prea tare deasupra, așezați o foaie de copt si continuați coacerea. Faceți proba cu scobitoarea, timpul de coacere diferă de la un cuptor la altul.
  8. Scoateți când este gata si lasați să se răcească pe un grătar de bucătărie, astfel incat să circule aerul pe dedesubt. Pudrați cu zahăr pudră. 
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s