Tartă pascală cu urdă, spanac și ouă (Easter Pie).

Tarta pascală este un aperitiv pentru masa de Paște, care poate fi servit atât cald cât și rece. In opinia mea este mai bună caldă decât rece. Dacă nu aveți timp pentru aluat (nici eu n-am avut azi, m-am grăbit să public rețeta inainte de Paste) puteti folosi aluatul brisée, din orice supermarket.

INGREDIENTE:

pentru aluat:

  • 200 gr făină
  • 100 gr unt foarte rece President
  • 50 ml apă rece gheață
  • sare

pentru umplutură:

  • 500 gr spanac
  • 250 gr urdă oaie
  • 40 gr brânză proaspătă de vaci
  • 40 gr telemea sărată  (sau parmezan)
  • 1 ou, plus încă 4
  • sare, piper
  • 1 lingură de smântână 
  • ulei
  • 2-3 linguri cu pesmet

pentru uns:

  • 1 ou
  • 2 linguri cu lapte

MOD DE PREPARARE:

  1. Intr-un robot de bucătărie puneti făina, sarea apoi untul cubulete. Dati impulsuri scurte până ce se transformă totul in firimituri. Adaugati apa rece gheață, și acționati lamele robotului până se adună aluatul de pereti. Scoateți aluatul, frământați usor cu varful degetelor, înfășurati in folie alimentară și dați la frigider 30 de minute. Puteti sari acesta etapă dacă folosiți aluat brisée pentru tarte sărate.
  2. Intr-o cratiță încăpătoare stufati spanacul intr-o lingura de ulei si o priza de sare. Puneti capacul și lăsați să se inăbușească.
  3. Cand este gata, puneti spanacul intr-o strecuratoare, lăsați să se scurgă tot lichidul.
  4. Intr-un castron frământați branzeturile cu smântâna.
  5. Tocați mărunt spanacul și amestecați împreună cu brânză, un ou crud, puțină sare și piper.
  6. Întindeti 1/2 din aluat in foaie subțire de 2 mm. Așezați foaia intr-o forma de tarta unsă, intepati aluatul cu furculița.
  7. Presărați pesmet, puneti umplutura și nivelati bine. Cu dosul unei linguri faceți 4 gropițe in umplutura. Modelați in asa fel incat sa nu fie comunicante.
  8. In fiecare adancitură spargeți cate un ou. Presărați un praf de sare pe fiecare ou.
  9. Întindeti cea de-a doua foaie, intepați aluatul, asezați peste umplutura și sigilati bine marginile. Dacă v-a rămas aluat, decupati forme (iepuraș, ou, semnul crucii) și decorați tarta.
  10. Ungeti tarta cu un ou batut cu 2-3 linguri de lapte.
  11. Dați la cuptorul încins in prealabil la 190 grade, pentru 45 de minute.
  12. Scoateți si lasati să se răcească pe un grătar de bucătărie.
    SFATURI:
  • Aluatul brisée il găsiți in supermarket atat proaspat cat si congelat. Cel proaspat de obicei se comercializeza la raftul cu paste proaspete, borș, drojdie. Dacă nu-l găsiți, intrebati personalul.
  • Dacă nu vă place prea mult spanacul, puteti reduce cantitatea la 250 de grame, să predomine branza.
  • Cand tăiați felii se vor vedea ouăle coagulate, ca la drob.
    Anunțuri

    Lasă un răspuns

    Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

    Logo WordPress.com

    Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

    Poză Twitter

    Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

    Fotografie Facebook

    Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

    Fotografie Google+

    Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

    Conectare la %s