Chiftele cu sos de mazăre.

Vă propun aceste chifteluțe, un pic diferite, gândite pentru copiii mofturoși. Chifteluțele sunt prăjite, apoi fierte in sos de mazăre, să sperăm că le va plăcea😊. Copiii nu prea mănâncă ce-i verde, cred că ar fi preferat chiteluțele cu spaghetti, dar incercăm să mai diversificăm un pic meniul.

INGREDIENTE:

pentru chiftele

  • 600 gr carne tocată de porc (sau vițel, pui, mixt, ce vă place)
  • 3 felii de pâine albă toast, fără coajă
  • 1 pahar de lapte
  • 2-3 linguri cu parmezan ras
  • 1 ou
  • sare si piper
  • 1 linguriță cu pudră de fenel (fenicul)-opțional, pentru cei iubesc gustul dar nu-si pot procura, o soluție alternativă ar fi măcinarea de semințe de mărar uscate
  • făină pentru pudrat 
  • ulei pentru prăjit

    pentru sosul de mazăre:

    • 400 gr mazăre congelată
    • 1 ceapă, 1 morcov, 1 tijă de țelină apio, 1 cățel usturoi
    • 1 pahar cu apă (sau supă de legume făcută dintr-un cub)
    • ulei
    • pătrunjel verde tocat
    • sare și piper
    • un sfert de lingură de zahăr

    MOD DE PREPARARE:

    1. Frământați aluatul pentru chifteluțe din ingredientele enumerate. Evident pâinea se înmoaie întâi în lapte și se stoarce bine. Dacă vă place puteți pune și pătrunjel verde. Nu vă temeți că nu are usturoi și ceapă, vă asigur că sunt foarte gustoase.
    2. Modelați chiteluțele mici, cu diametrul de 3 cm. Eu mă folosesc de o lingură care cred că era o masurică pentru cafea, la vreun aparat pe care nu-l mai am.
    3. Dați-le prin făină apoi prăjiți-le în ulei încins. 
    4. Scoateți-le pe hârtie absorbantă.
    5. Tocați mărunt legumele pentru sos. Eu le-am tocat grosolan cu ajutorul unui robot pentru că îmi place să găsesc bucățele de morcov în mâncare.
    6. Încingeți ulei într-o cratiță și căliți legumele până se înmoaie și devin sticloase.
    7. Adăugați mazărea congelată, fără să o decongelați, și caliți-o și pe aceasta câteva momente. Puneți paharul de apă sau supă, așezați capacul și lăsați să fiarbă la foc mic 15-20 de minute.
    8. Controlați mazărea, asezonați cu sare și piper. Dacă nu este dulce adaugați un vârf de cuțit de zahăr (asta rămâne la aprecierea voastră).
    9. Puneți chiteluțele în sosul de mazăre și fierbeți, cu capacul într-o parte, încă 10 minute.
    10. Controlați gustul întregului preparat, corectați dacă este necesar.
    11. Stingeți focul și presărați pătrunjel verde proaspăt.
    Anunțuri

    Lasă un răspuns

    Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

    Logo WordPress.com

    Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

    Poză Twitter

    Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

    Fotografie Facebook

    Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

    Fotografie Google+

    Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

    Conectare la %s