Prăjitură Kinder Pingui (sau…aproape Kinder Pingui!)

Eu în bucătărie mă distrez teribil, orice reteta nouă, că-i grea sau ușoară, sunt tentată să o încerc. Doar dacă este bună si trece proba gustului împărtășesc experiența cu voi, altfel nu. Desertul acesta m-a dat pe spate, sper să vă placă!

INGREDIENTE:

pentru blat:

  • 3 ouă
  • 125 gr smântână pentru frisca, cu 35% grasime 
  • 125 gr făină 
  • 125 gr zahăr 
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 40 gr cacao

pentru cremă:

  • 500 gr mascarpone
  • 250 gr smântână pentru frisca (naturală, nu vegetală)
  • 6 linguri zahăr pudră
  • 1 plic întăritor pentru friscă

USTENSILE:

  • tava de la cuptor
  • hartie copt
  • 2 boluri mari
  • mixer

MOD DE PREPARARE:

  1. Bateti ouăle cu zaharul, zaharul vanilat și un praf de sare, până devin cremă.
  2. Adaugati smântâna, amestecati în continuare.
  3. Incorporati făina cernută și amestecati bine.
  4. Cerneti cacao si incorporati-o în aluat apoi adaugati praful de copt.
  5. Ungeți tava cuptorului cu un.strat subtire de unt apoi asezati o foaie de copt.
  6. Turnati aluatul pentru blat și nivelati bine, astfel încât să aibă aceeași grosime.
  7. Coaceti 20-25 minute la 180 grade, cuptor preincalzit. Folositi funcția static. Dacă aveți cuptor pe gaz, să fie o flacara medie spre mica iar tava o asezati într-o zona a cuptorului unde nu arde.
  8. Cand este gata scoateti tava si lasati sa se racesca pe un grătar de bucatarie.
  9. Intre timp pregatiti crema: bateti frisca cu 3 linguri de zahar și adaugati întăritor de frisca conform indicațiilor de pe pachet. Eu pun mai multe straturi de folie alimentara pe gura bolului, apoi fac o taietura în cruce cu un cuțit ascuțit şi introduc paletele mixerului pe acolo. Cu metoda aceasta reusesc să nu stropesc pereții din cameră când mixez ingrediente lichide 😊.
  10. Frecati branza mascarpone  cu celelalte 3 linguri de zahar (nu foarte tare).
  11. Amestecati cele doua creme, mascarponele cu crema de frisca, apoi dati la frigider pentru minim o oră.
  12. Intre timp scoateti blatul din tavă, intoarceti-l și desprindeți hârtia de copt. Tăiați blatul în două jumătăți.
  13. Când s-a răcit crema asezati-o in strat uniform pe o jumatate de blat. Nivelati bine cu cutitul. Asezati peste crema cea de-a doua jumătate. Presati ușor cu mâna și intindeti crema care iese în exces pe margini.
  14. Dati la frigider pentru o ora.
  15. Cand serviti taiati dreptunghiuri de marimea prăjiturelelor Kinder Pingui. Eu am tăiat romburi, dar cred ca arata mai frumos în dreptunghiuri.

OBSERVATIE:

  • Mie îmi place cacao neagră de la Dr Oetker dar acesta dă un gust ușor amărui desertului, s-ar putea să nu le placă copiilor. Folositi o cacao normală. Dacă sunteți gurmanzi ca mine folositi cacao neagră, colorează intens şi dă un gust de ciocolată amăruie care merge de minune cu gustul cremei de lapte.SFATURI:
  • Dacă folosiți o frisca vegetală nu mai puneți plicul cu întăritor de friscă! 
  • Folositi o brânză mascarpone de calitate: Galbani, Exquisa, etc. Pe fundul cutiei se adună un pic de apă, aceea trebuie scursă.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s