Cornuri pentru sandwich.

Vă povesteam despre mania mea de a colecționa făinuri. Anul trecut m-am apucat de un proiect „Pâinea mea, homemade” in care mi-am propus sa încerc sa fac pâine și produse de panificatie folosind diferite tipuri de faina. Pana acum am folosit faina de porumb, făină grişată, făină forte Manitoba, făină 00. Pe saptamana viitoare am în plan o pâine din făină de hrisca. Cornurile le-am realizat cu faina BL 55, ungurească. 

INGREDIENTE:

  • 600 gr faina BL55
  • 300 gr iaurt alb, 3% grasime
  • 200 gr crema de branza (Philadelphia, Almette, etc)
  • 1/2 lingurita sare
  • 16 gr praf de copt
  • 60 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 gălbenuș și 2 linguri de lapte, pentru uns.

    MOD DE PREPARARE:

    1. Într-un bol amestecati deolaltă iaurtul, branza, uleiul, sarea. În altul puneti făină cernuta impreuna cu praful de copt.
    2. Puneti cate o lingura de faina peste compozitia cu iaurt și începeți sa frământați. Continuați pana epuizați toată făina iar aluatul devine elastic și nu se lipește de mâini. 
    3. Tăiați aluatul in doua jumătăți.
    4. Intindeti foaie de 3-4 mm grosime.
    5. Tăiați triunghiuri.
    6. Ungeți marginea cu lapte și rulati, dându-i forma specifica de corn.
    7. Asezati cornurile pe o hârtie de copt, ungeti-le cu gălbenuș băut cu 2 linguri de lapte.
    8. Dati la cuptorul incins in prealabil la 180 grade, 30-35 de minute. Dupa 20 de minute întoarceți tava. Nu va grăbiți sa scoateți cornurile chiar dacă vedeți ca sunt aurii, exista riscul ca mijlocul sa rămână necopt.
    9. Cand sunt gata scoateti si lasati sa se racesca complet pe un grătar de bucatarie.
    10. Taiati-le în doua pe lung și făceți-vă un sandwich cu ce va place: cașcaval, sunca presata, rucola sau salata.
    11. O varianta a cornurilor, cu umplutura- după ce ati taiat triunghiuri puteți  presara, pe latura de baza, cașcaval ras și bucatele de sunca de Praga apoi sa le rulați.

      SFATURI:

      • Folositi iaurt alb, simplu, cu 3% grăsimi. Nu folositi iaurt grecesc sau stors decât atunci când reteta o prevede.
      • Branza sa fie alba, tartinabila.
      • Pastrati-le într-o punga, asa cum faceți cu pâinea.  A doua zi nu mai sunt la fel de bune, este suficient sa le încălziți în cuptor câteva minute și vor fi ca în prima zi.
      Anunțuri

      Lasă un răspuns

      Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

      Logo WordPress.com

      Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

      Poză Twitter

      Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

      Fotografie Facebook

      Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

      Fotografie Google+

      Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

      Conectare la %s